Voorgerechten

Achter het net vissen 4

Oesters vers uit ons homarium
Naturel met vinaigrette of lauwwarm met een Oosters sausje

Waar rook is, is vuur 15

Rundercarpaccio met basilicum crème, pijnboompitten, aceto balsamico en Old Amsterdam
Ook te bestellen als XXL carpaccio 23

Neusje van de zalm 14

Frisse salade van gerookte zalm, asperge, rettich, crostini en limoen-koriander dressing

Beef Tataki 15

Dun gesneden runderbeef, lente-ui, sesam en teriyaki sojasaus

Japans grapje 😉 15

Verse sushirol met gefrituurde ebi garnaal en oosterse mayonaise

Op zijn tandvlees lopen 14

Steak tartaar van fijn gesneden rund, kappertjes, uitjes,
krokante focaccia-brood en truffelmayonaise

vegatarisch Als champignons uit de grond schieten 13

Gefrituurde champignons met frisse sla en knoflookmayonaise (5 st.)

Geheugen als een garnaal 15

Gamba’s (pil pil) in een pittige knoflook olie

Klavertje vier | Proeverij van voorgerechten 18

Rundercarpaccio, verse sushi, gefrituurde champignon
en een tomatensoep

Soepen

Het witte goud 9

Romige aspergesoep van Twentse asperges en kruidenolie

vegatarisch Het zonnetje in huis 9

Rijk gevulde tomatensoep met rundvlees en groenten

vegatarisch Tranen met tuiten 8

Klassiek Franse uiensoep met een krokant kaasbroodje

Hoofdgerechten

Een goede draai 35

Tournedos ‘gegrilde biefstuk van de runderhaas’ Aardappelmousseline met eigen jus

Als het Kalf verdronken is 32

Gegrilde kalfs-entrecĂ´te op een stoofpotje van rund
met aardappelmousseline en jus

Op de hooizolder 37

Van de “houtskool” gegrilde Lamsrack, pistachenootjes met een jus van knoflook en kruiden

Hoofdgerechten van de houtskoolgrill

Mixed Grill Kruidentuin Deluxe 36

Mixed grill van tournedos, kalfs-entrecĂ´te en lamsrack met jus en kruidenboter

EntrecĂ´te limousin 34

Twentse runderentrecĂ´te met pepersaus en kruidenboter

Haasje repje 26

Gegrilde varkenshaas met aardappelpuree en champignonroomsaus

De Krachtpatser 38

Runder t-bone van de grill met pepersaus en kruidenboter

Het bijltje erbij neergooien 45

Gegrilde kalfs Tomahawk steak met jus en kruidenboter (ca 700 gr.)
Ook te bestellen als Runder Tomahawk a 1200 gr.  75

Grillmaster USA 40

Voor de echte vleesliefhebber, Noord-Amerikaanse Black Angus met pepersaus en kruidenboter
Deze master heeft een oogappeltje van smaakvol vet

Fall of the bone 26

Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise
Ook te bestellen als XL Fall of the bone 30

Mixed Grill De Kruidentuin 33

Mixed grill van tournedos, spareribs en kalfs-entrecote met pepersaus en kruidenboter

Oale boer’n hap 24

Krokant gebakken schnitzel in plantaardige olie met champignons, spek en ui

Als supplementen te bestellen

Asperges met Hollandaisesaus (5 st.) 10
Spinazie à la crème 4
Gebakken aardappelen 4
Friet met truffelmayo en Parmezaanse kaas 5

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, mayonaise en frisse salade.

Visgerechten

Boter bij de vis 27

In roomboter gebakken tongscharfilet met risotto en kaassaus

Uit de kombuis 29

Zacht gegaarde zalmfilet op risotto, spinazie en citroen Hollandaisesaus

Zo rood als een kreeft 49

Verse kreeft uit ons homarium.
Naturel of gegrild met risotto en romige paprikasaus

Als een vis in het water 29

Gegrilde tonijnsteak met groene asperges, noedels en ponzu teriyakisaus

Vegetarisch gerechten

Als paddenstoelen uit de grond schieten 25

Gevulde champignons uit de oven met spinazie risotto, ricotta en kaassaus

Alex Special 24

Romige tagliatelle pasta met truffel, spinazie, knoflook,
Parmezaanse kaas en groente chips

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, mayonaise en frisse salade.

Desserts

Er geen chocola van kunnen maken 10

“Bombe” de kruidentuin op verrassende wijze gepresenteerd

Afbrander 10

Crème brulee van vanille, aan tafel gebrand
met rietsuiker en vanille-roomijs

Hete Liefde 12

Warm chocoladetaartje met witte chocolade ijs

Chocolade verleiding 10

Dame blanche “taartje” met een gelei van chocolade
Apart geserveerd met warme chocoladesaus

Zomerkoning 11

Romige yoghurt met verse aardbeien,
knapperige meringue, bessen en aardbeiensaus

Grand Dessert XL 13 (p.p.)

Proeverij XL van lekkernijen uit eigen keuken (te bestellen vanaf 2 personen)

Desserts keuze menu

Crème brÝlÊe met vanille ijs
Dame blanche (taartje van vanille-ijs met warme chocoladesaus)
Coupe De Kruidentuin (1 bolletjes ijs met aardbeidensaus en slagroom)
Koffie, thee of cappuccino

After Dinner Cocktails

Espresso Martini met een bolletje vanille ijs

Scroppino prosecco met limoncello en yoghurt limoen sorbet

info@bistrodekruidentuin.nl | 0546 631 210 | Hardenbergerweg 105 | 7678 VR Geesteren