Voorgerechten
Achter het net vissen 4
Oesters vers uit ons homarium
Naturel met vinaigrette of lauwwarm met een Oosters sausje
Waar rook is, is vuur 15
Rundercarpaccio met basilicum crème, pijnboompitten, aceto balsamico en Old Amsterdam
Ook te bestellen als XXL carpaccio 23
Neusje van de zalm 14
Frisse salade van gerookte zalm, asperge, rettich, crostini en limoen-koriander dressing
Beef Tataki 15
Dun gesneden runderbeef, lente-ui, sesam en teriyaki sojasaus
Japans grapje đ 15
Verse sushirol met gefrituurde ebi garnaal en oosterse mayonaise
Op zijn tandvlees lopen 14
Steak tartaar van fijn gesneden rund, kappertjes, uitjes,
krokante focaccia-brood en truffelmayonaise
Als champignons uit de grond schieten 13
Gefrituurde champignons met frisse sla en knoflookmayonaise (5 st.)
Geheugen als een garnaal 15
Gambaâs (pil pil) in een pittige knoflook olie
Klavertje vier | Proeverij van voorgerechten 18
Rundercarpaccio, verse sushi, gefrituurde champignon
en een tomatensoep
Soepen
Het witte goud 9
Romige aspergesoep van Twentse asperges en kruidenolie
Het zonnetje in huis 9
Rijk gevulde tomatensoep met rundvlees en groenten
Tranen met tuiten 8
Klassiek Franse uiensoep met een krokant kaasbroodje
Hoofdgerechten
Een goede draai 35
Tournedos âgegrilde biefstuk van de runderhaasâ Aardappelmousseline met eigen jus
Als het Kalf verdronken is 32
Gegrilde kalfs-entrecĂ´te op een stoofpotje van rund
met aardappelmousseline en jus
Op de hooizolder 37
Van de âhoutskoolâ gegrilde Lamsrack, pistachenootjes met een jus van knoflook en kruiden
Hoofdgerechten van de houtskoolgrill
Mixed Grill Kruidentuin Deluxe 36
Mixed grill van tournedos, kalfs-entrecĂ´te en lamsrack met jus en kruidenboter
EntrecĂ´te limousin 34
Twentse runderentrecĂ´te met pepersaus en kruidenboter
Haasje repje 26
Gegrilde varkenshaas met aardappelpuree en champignonroomsaus
De Krachtpatser 38
Runder t-bone van de grill met pepersaus en kruidenboter
Het bijltje erbij neergooien 45
Gegrilde kalfs Tomahawk steak met jus en kruidenboter (ca 700 gr.)
Ook te bestellen als Runder Tomahawk a 1200 gr. 75
Grillmaster USA 40
Voor de echte vleesliefhebber, Noord-Amerikaanse Black Angus met pepersaus en kruidenboter
Deze master heeft een oogappeltje van smaakvol vet
Fall of the bone 26
Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise
Ook te bestellen als XL Fall of the bone 30
Mixed Grill De Kruidentuin 33
Mixed grill van tournedos, spareribs en kalfs-entrecote met pepersaus en kruidenboter
Oale boer’n hap 24
Krokant gebakken schnitzel in plantaardige olie met champignons, spek en ui
Als supplementen te bestellen
Asperges met Hollandaisesaus (5 st.) 10
Spinazie à la crème 4
Gebakken aardappelen 4
Friet met truffelmayo en Parmezaanse kaas 5
Al onze gerechten worden geserveerd met friet, mayonaise en frisse salade.
Visgerechten
Boter bij de vis 27
In roomboter gebakken tongscharfilet met risotto en kaassaus
Uit de kombuis 29
Zacht gegaarde zalmfilet op risotto, spinazie en citroen Hollandaisesaus
Zo rood als een kreeft 49
Verse kreeft uit ons homarium.
Naturel of gegrild met risotto en romige paprikasaus
Als een vis in het water 29
Gegrilde tonijnsteak met groene asperges, noedels en ponzu teriyakisaus
Vegetarisch gerechten
Als paddenstoelen uit de grond schieten 25
Gevulde champignons uit de oven met spinazie risotto, ricotta en kaassaus
Alex Special 24
Romige tagliatelle pasta met truffel, spinazie, knoflook,
Parmezaanse kaas en groente chips
Al onze gerechten worden geserveerd met friet, mayonaise en frisse salade.
Desserts
Er geen chocola van kunnen maken 10
âBombeâ de kruidentuin op verrassende wijze gepresenteerd
Afbrander 10
Crème brulee van vanille, aan tafel gebrand
met rietsuiker en vanille-roomijs
Hete Liefde 12
Warm chocoladetaartje met witte chocolade ijs
Chocolade verleiding 10
Dame blanche âtaartjeâ met een gelei van chocolade
Apart geserveerd met warme chocoladesaus
Zomerkoning 11
Romige yoghurt met verse aardbeien,
knapperige meringue, bessen en aardbeiensaus
Grand Dessert XL 13 (p.p.)
Proeverij XL van lekkernijen uit eigen keuken (te bestellen vanaf 2 personen)
Desserts keuze menu
Crème brÝlÊe met vanille ijs
Dame blanche (taartje van vanille-ijs met warme chocoladesaus)
Coupe De Kruidentuin (1 bolletjes ijs met aardbeidensaus en slagroom)
Koffie, thee of cappuccino
After Dinner Cocktails
Espresso Martini met een bolletje vanille ijs
Scroppino prosecco met limoncello en yoghurt limoen sorbet