Voorgerechten

Achter het net vissen

Oesters vers uit ons homarium
Naturel met vinaigrette of lauwwarm met een Oosters sausje

Waar rook is, is vuur

Rundercarpaccio met basilicum crème, pijnboompitten, aceto balsamico en Old Amsterdam
Ook te bestellen als XXL carpaccio

Neusje van de zalm

Tartaar van gerookte zalm en sashimi van tonijn met een limoen-koriander crème

Beef Tataki

Dun gesneden runderbeef, lente-ui, sesam en teriyaki sojasaus

Japans grapje 😉

Verse sushirol met gefrituurde ebi garnaal en oosterse mayonaise

Op zijn tandvlees lopen

Steak tartaar van fijn gesneden rund, kappertjes, uitjes,
krokante focaccia-brood en truffelmayonaise

vegatarisch Als champignons uit de grond schieten

Gefrituurde champignons met frisse sla en knoflookmayonaise (5 st.)

Geheugen als een garnaal

Gamba’s (pil pil) in een pittige knoflook olie

Proeverij De Kruidentuin | Proeverij van voorgerechten

Rundercarpaccio, verse sushi, gefrituurde champignon
en een tomatensoep

Lik oe vingers

Van de houtskoolgrill gemarineerde en gegrilde spareribs

Soepen

In de soep laten lopen

Romige mosterdsoep met prei en krokant gebakken spekjes

vegatarisch Tranen met tuiten

Bourgondische uiensoep met een krokant kaasbroodje

vegatarisch Het zonnetje in huis

Licht gebonden pomodori tomatensoep met croutons van knoflook

Hoofdgerechten

Een goede draai

Tournedos ‘gegrilde biefstuk van de runderhaas’ Aardappelmousseline met eigen jus

Als het Kalf verdronken is

Gegrilde kalfs-entrecôte op een stoofpotje van rund
met aardappelmousseline en jus

Op de hooizolder

Van de “houtskool” gegrilde Lamsrack met een jus van knoflook en kruiden

Hoofdgerechten van de houtskoolgrill

Mixed Grill De Kruidentuin

Mixed grill van tournedos, spareribs en kalfs-entrecôte met pepersaus en kruidenboter

Entrecôte limousin

Twentse runder entrecote met pepersaus en kruidenboter

Haasje repje

Gegrilde varkenshaas met aardappelpuree en champignonroomsaus

De Krachtpatser

Runder t-bone van de grill met pepersaus en kruidenboter

Het bijltje erbij neergooien

Gegrilde kalfs Tomahawk steak met jus en kruidenboter (ca 700 gr.)

Grillmaster USA

Voor de echte vleesliefhebber, Noord-Amerikaanse Black Angus met pepersaus en kruidenboter
Deze master heeft een oogappeltje van smaakvol vet

Fall of the bone

Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise
Ook te bestellen als XL Fall of the bone

Mixed Grill Kruidentuin Deluxe

Luxe mixed grill van tournedos, kalfslende en lamsrack met jus en kruidenboter

Oale boer’n hap

Krokant gebakken schnitzel in plantaardige olie met champignons, spek en ui

Als supplementen te bestellen

Groene salade
Gebakken aardappelen
Friet met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas
Friet met stoofvlees en Parmezaanse kaas

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, mayonaise en warme groenten.

Visgerechten

Boter bij de vis

In roomboter gebakken tongscharfilet met risotto en kaassaus

Kapiteinsmaal

Trio van vis met gebakken zalm, tongscharfilet en een spiesje van gebakken gamba’s

Zo gezond als een vis

Verse kreeft uit ons homarium.
Naturel of gegrild met risotto en romige paprikasaus

Als een vis in het water

Gegrilde tonijnsteak met groene asperges, noedels en ponzu teriyakisaus

Vegetarisch gerechten

Als paddenstoelen uit de grond schieten

Gevulde portobello champignons uit de oven met truffelrisotto, crème fraîche en Parmezaanse kaas

Alex Special

Romige tagliatelle pasta met truffel, spinazie, knoflook,
Parmezaanse kaas en groente chips

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, mayonaise en warme groenten.

Desserts

Er geen chocola van kunnen maken

“Bombe” de kruidentuin op verrassende wijze gepresenteerd

Afbrander

Crème brulee van vanille, aan tafel gebrand
met rietsuiker en vanille-roomijs

Hete Liefde

Taartje van limoncello met een biscuit van witte chocolade, citroen en bosvruchten

Proeverij

Proeverij van lekkernijen uit eigen keuken

Chocolade verleiding

Souffle van pure chocolade met witte chocolade ijs
en krokante amandelen (minimale bereidingstijd: 10 minuten)

Grand Dessert XL

Proeverij XL van lekkernijen uit eigen keuken (te bestellen vanaf 2 personen)

Desserts keuze menu

Crème brûlée met vanille ijs
Dame blanche (vanille ijs met warme chocoladesaus)
Hangop van yoghurt met honing en noten
Koffie, thee of cappuccino

After Dinner Cocktails

Espresso Martini met een bolletje vanille ijs

Scroppino prosecco met limoncello en yoghurt limoen sorbet

info@bistrodekruidentuin.nl | 0546 631 210 | Hardenbergerweg 105 | 7678 VR Geesteren