Voorgerechten
Waar rook is, is vuur
Rundercarpaccio met basilicum crème, pijnboompitten, aceto balsamico en Old Amsterdam €14,50
Ook te bestellen als XXL carpaccio €20,95
Neusje van de zalm
Tartaar van gerookte zalm en sashimi van tonijn met een limoen-koriander crème €13,50
Oude koeien uit de sloot halen
Zacht gegaarde en dun gesneden Black Angus beef, gemengde sla, 2 bitterballen van zwezerik en truffel mayonaise €14,50
Japans grapje 😉
Verse sushirol Keuze uit :
• Geflambeerde verse zalm en komkommer € 14,50
• Gefrituurde ebi garnaal met oosterse mayonaise € 13,50
• Surf & turf, gefrituurde ebi garnaal met dun gesneden Black Angus beef en truffelmayonaise € 14,95
Als champignons uit de grond schieten
Champignons gegratineerd in romige kaassaus met crostini €11,50
Geheugen als een garnaal
(pil pil)
Krokant gebakken gamba’s in knoflookolie met peper en ui €13,50
Proeverij De Kruidentuin | Proeverij van voorgerechten
Rundercarpaccio, verse sushi, gegratineerde champignon
en een soepje € 15,95
Lik oe vingers
Van de “houtskoolgrill” gemarineerde en gegrilde spareribs (500 gr.) €11,95
Soepen
“T zonnetje in huis
Licht gebonden pomodori tomatensoep met croutons van knoflook €7,95
Het witte goud
Romige aspergesoep met groene asperges €8,50
Zo rood als een kreeft
Romige kreeftensoep met stukjes verse vis en kruiden €8,95
Hoofdgerechten
Een goede draai
Tournedos ‘gegrilde biefstuk van de runderhaas’ (200 gr.) Aardappelmousseline met rode ui en eigen jus €31,50
Als het Kalf verdronken is
Gegrilde kalfs entrecôte op aardappelmousseline, ratatouille, kruidenjus en bitterbal van zwezerik en truffel €26,50
Op de hooizolder
Van de “houtskool” gegrilde Lamsrack met een jus van knoflook en kruiden €31,95
Een veeg uit de pan krijgen
Stoofpotje van black angus met aardappelmousseline appel-peer compote €26,50
Hoofdgerechten van de houtskoolgrill
Mixed Grill De Kruidentuin
Luxe mixed grill van tournedos, spareribs en kalfs-entrecôte €27,50
met pepersaus en kruidenboter
Entrecôte limousin
Twentse runder entrecote met pepersaus en kruidenboter €31,50
Haasje repje
Gegrilde varkenshaas met champignonroomsaus €23,50
De Krachtpatser
Runder t-bone van de grill met pepersaus en kruidenboter €33,50
Het bijltje erbij neergooien
Gegrilde kalfs Tomahawk steak met pepersaus en kruidenboter (ca 750 gr.) €39,50
Grillmaster USA
Voor de echte vleesliefhebber, Twentse rib-eye black angus (ca 300 gr.) met pepersaus en kruidenboter
Ook deze master heeft een oogappeltje van smaakvol vet €37,95
Fall of the bone
Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise (ca 750 gr.) €23,50
Fall of the bone XL
Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise (ca 1 KG.) €26,50
Oale boer’n hap
Krokant gebakken schnitzel in plantaardige olie met champignon, spek en ui €21,50
High wine/beer/fris/gin
Woensdag & Donderdag
De high wine is eventueel uit te breiden € 6,95
met amuse en een glas prosecco vooraf per tafel te bestellen
Als supplementen te bestellen
Verse asperges met citroen hollandaisesaus (4 st.) € 6.95
Bitterbal van zwezerik en truffel (3 st.) €4,95
Friet met truffelmayonaise en Grana Padano kaas €4,95
Gamba pil pil (3st.) € 5,95
Al onze gerechten worden geserveerd met friet, frisse salade en mayonaise
Visgerechten
Boter bij de vis
In roomboter gebakken tongfilets met risotto en kaassaus €24,95
Kapiteinsmaal
Trio van vis met gebakken zalm, tongfilet en een spiesje van gebakken gamba’s €27,50
Uit de kombuis
Zacht gegaarde verse zalmfilet op wilde spinazie en een citroen hollandaisesaus €26,50
Vegetarisch gerechten
Geen vis, geen vlees
Risotto, aardappelmousseline, saus van Grana Padano,
groente en een bitterbal van Old Amsterdam €23,50
Dimitri Special
TruffelPasta met knoflookolie, peper, ui, Grana Padano en groente chips €22,50
Al onze gerechten worden geserveerd met friet, frisse salade en mayonaise.
Desserts
Er geen chocola van kunnen maken
“Bombe” de kruidentuin op verrassende wijze gepresenteerd €8,95
Zomerkoninkje
Drie bollen sorbetijs met verse aardbeien en aardbeiensaus €8,95
Afbrander
Crème brulee van vanille, aan tafel gebrand
met rietsuiker en vanille-roomijs €8,95
Coupe de Kruidentuin
3 bollen vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom €8,50
Proeverij
Proeverij van lekkernijen uit eigen keuken €9,95
Grand Dessert XL
Proeverij XL van lekkernijen uit eigen keuken (te bestellen vanaf 2 personen) €11,95
Desserts keuze menu
Dame blanche met warme chocoladesaus
Crème brûlée van vanille en vanille ijs
Hangop van Griekse yoghurt met honing en noten
koffie, thee of cappuccino