Voorgerechten

Achter het net vissen

Oesters vers uit ons homarium (prijs per stuk) 3,9
Naturel met vinaigrette of lauwwarm met een Oosters sausje

Waar rook is, is vuur

Rundercarpaccio met basilicum crème, pijnboompitten, aceto balsamico en Old Amsterdam 14,9
Ook te bestellen als XXL carpaccio 21,9

Neusje van de zalm

Tartaar van gerookte zalm en sashimi van tonijn met een limoen-koriander crème 13,9

Oude koeien uit de sloot halen

Zacht gegaarde en dun gesneden Black Angus beef, gemengde sla, 2 bitterballen van zwezerik en truffel mayonaise 14,5

Japans grapje 😉

Verse sushirol Keuze uit :
• Gefrituurde ebi garnaal met oosterse mayonaise 14,5
• Geflambeerde verse zalm en komkommer 15,5

vegatarisch Als champignons uit de grond schieten

Gefrituurde champignons met frisse sla en knoflookmayonaise (5 st.)  11,9

Geheugen als een garnaal

Gamba’s (pil pil) gebakken in een pittige knoflook olie 13,9

Proeverij De Kruidentuin | Proeverij van voorgerechten

Rundercarpaccio, verse sushi, gefrituurde champignon
en een tomatensoep  16,9

Lik oe vingers

Van de houtskoolgrill gemarineerde en gegrilde spareribs 11,9

Soepen

vegatarischTranen met tuiten

Bourgondische uiensoep met een krokant kaasbroodje 7,9

vegatarisch “T zonnetje in huis

Licht gebonden pomodori tomatensoep met croutons van knoflook 7,9

 In de soep laten lopen

Romige paprikasoep met een schuim van basilicum 8,9

Hoofdgerechten

Een goede draai

Tournedos ‘gegrilde biefstuk van de runderhaas’ Aardappelmousseline met eigen jus 34,5

Als het Kalf verdronken is

Gegrilde kalfs-entrecôte op aardappelmousseline,
kruidenjus en bitterbal van truffel 29,5

Op de hooizolder

Van de “houtskool” gegrilde Lamsrack met een jus van knoflook en kruiden 34,5

Een veeg uit de pan krijgen

Stoofpotje van Black Angus sukade met aardappelmousseline en zoete appel 29,5

Hoofdgerechten van de houtskoolgrill

Mixed Grill De Kruidentuin

Luxe mixed grill van tournedos, spareribs en kalfs-entrecôte 28,9
met pepersaus en kruidenboter

Entrecôte limousin

Twentse runder entrecote met pepersaus en kruidenboter 32,9

Haasje repje

Gegrilde varkenshaas met aardappelpuree en champignonroomsaus 23,9

De Krachtpatser

Runder t-bone van de grill met pepersaus en kruidenboter  34,9

Het bijltje erbij neergooien

Gegrilde kalfs Tomahawk steak met portjus en kruidenboter (ca 700 gr.)  42,9

Grillmaster USA

Voor de echte vleesliefhebber, Twentse rib-eye black angus met pepersaus en kruidenboter
Deze master heeft een oogappeltje van smaakvol vet 39,9

Fall of the bone

Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise 23,9
Ook te bestellen als XL Fall of the bone 27,9

Mixed Grill Kruidentuin Deluxe

Luxe mixed grill van tournedos, spareribs en lamsrack met jus en kruidenboter 32,9

Oale boer’n hap

Krokant gebakken schnitzel in plantaardige olie met champignons, spek en ui 22,9

Als supplementen te bestellen

Gebakken aardappelen 3,9
Verse roerbakgroenten 4,9
Friet met truffelmayonaise en Grana Padano kaas 5,5
Bitterbal van truffel (3 st.) 4,9

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, mayonaise en warme groenten.

Visgerechten

Boter bij de vis

In roomboter gebakken tongfilets met risotto en kaassaus 25,5

Kapiteinsmaal

Trio van vis met gebakken zalm, tongfilet en een spiesje van gebakken gamba’s 28,5

Zo gezond als een vis

Verse kreeft uit ons homarium.
Naturel of gegrild met risotto en Hollandaisesaus 42,5

Uit de kombuis

Zacht gegaarde verse zalmfilet op wilde spinazie met citroen Hollandaisesaus 27,5

Vegetarisch gerechten

Geen vis, geen vlees

Risotto, aardappelmousseline, saus van Grana Padano, groente en een bitterbal van truffel 24,5

Alex Special

Romige truffelpasta met spinazie, knoflook, Grana Padano en groente chips 23,5

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, mayonaise en warme groenten.

Desserts

Er geen chocola van kunnen maken

“Bombe” de kruidentuin op verrassende wijze gepresenteerd 8,9

Afbrander

Crème brulee van vanille, aan tafel gebrand
met rietsuiker en vanille-roomijs 8,9

Coupe de Kruidentuin

3 bollen vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom 8,5

Proeverij

Proeverij van lekkernijen uit eigen keuken 9,9

Chocolade verleiding

Souffle van pure chocolade met witte chocolade ijs
en krokante amandelen (minimale bereidingstijd: 10 minuten)  9,9

Grand Dessert XL

Proeverij XL van lekkernijen uit eigen keuken (te bestellen vanaf 2 personen)  11,9

Desserts keuze menu

Crème brûlée met vanille ijs
Dame blanche (vanille ijs met warme chocoladesaus)
Hangop van yoghurt met honing en noten
Koffie, thee of cappuccino

info@bistrodekruidentuin.nl | 0546 631 210 | Hardenbergerweg 105 | 7678 VR Geesteren