Voorgerechten

Waar rook is, is vuur

Rundercarpaccio met basilicum crème, pijnboompitten, aceto balsamico en Old Amsterdam €14,50
Ook te bestellen als XXL carpaccio €20,95

Neusje van de zalm

Tartaar van gerookte zalm en sashimi van tonijn met een limoen-koriander crème €13,50

Oude koeien uit de sloot halen

Zacht gegaarde en dun gesneden Black Angus beef, gemengde sla, 2 bitterballen van zwezerik en truffel mayonaise €14,50

Japans grapje 😉

Verse sushirol Keuze uit :
• Gefrituurde ebi garnaal met oosterse mayonaise € 13,50
• Geflambeerde verse zalm en komkommer € 14,50

vegatarisch Als champignons uit de grond schieten

Gefrituurde champignons met frisse sla en knoflookmayonaise (5 st.) € 11,95

Geheugen als een garnaal
(pil pil)

Krokant gebakken gamba’s in knoflookolie met peper en ui €13,50

Proeverij De Kruidentuin | Proeverij van voorgerechten

Rundercarpaccio, verse sushi van zalm en garnaal,
gefrituurde champignon en een tomatensoepje  € 15,95

Lik oe vingers

Van de “houtskoolgrill” gemarineerde en gegrilde spareribs (500 gr.) €11,95

Soepen

vegatarischTranen met tuiten

Bourgondische uiensoep met een krokant kaasbroodje €7,50

vegatarisch “T zonnetje in huis

Licht gebonden pomodori tomatensoep met croutons van knoflook €7,95

 Zo rood als een kreeft

Romige kreeftensoep met stukjes verse vis en kruiden €8,95

Hoofdgerechten

Een goede draai

Tournedos ‘gegrilde biefstuk van de runderhaas’ (200 gr.) Aardappelmousseline met rode ui en eigen jus €31,50

Als het Kalf verdronken is

Gegrilde kalfs entrecôte op aardappelmousseline, kruidenjus en bitterbal van zwezerik en truffel €26,50

Op de hooizolder

Van de “houtskool” gegrilde Lamsrack met een jus van knoflook en kruiden €31,95

Een veeg uit de pan krijgen

Stoofpotje van black angus met aardappelmousseline appel-peer compote €26,50

Hoofdgerechten van de houtskoolgrill

Mixed Grill De Kruidentuin

Luxe mixed grill van tournedos, spareribs en kalfs-entrecôte €27,50
met pepersaus en kruidenboter

Entrecôte limousin

Twentse runder entrecote met pepersaus en kruidenboter €31,50

Haasje repje

Gegrilde varkenshaas met champignonroomsaus €23,50

De Krachtpatser

Runder t-bone van de grill met pepersaus en kruidenboter  €33,50

Het bijltje erbij neergooien

Gegrilde kalfs Tomahawk steak met pepersaus en kruidenboter (ca 750 gr.)  €39,50

Grillmaster USA

Voor de echte vleesliefhebber, Twentse rib-eye black angus (ca 300 gr.) met pepersaus en kruidenboter
Ook deze master heeft een oogappeltje van smaakvol vet €37,95

Fall of the bone

Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise (ca 750 gr.) €23,50
Ook te bestellen als XL Fall of the bone € 26,50

Mixed Grill Kruidentuin Deluxe

Luxe mixed grill van tournedos, spareribs en lamsrack met pepersaus en kruidenboter €31,50

Oale boer’n hap

Krokant gebakken schnitzel in plantaardige olie met champignon, spek en ui €21,50

High wine/beer/fris/gin

Woensdag & Donderdag
De high wine is eventueel uit te breiden € 6,95
met amuse en een glas prosecco vooraf per tafel te bestellen

Als supplementen te bestellen

Bitterbal van zwezerik en truffel (3 st.) €4,95
Friet met truffelmayonaise en Grana Padano kaas €4,95
Gamba pil pil (3st.) € 5,95

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, frisse salade en mayonaise

Visgerechten

Boter bij de vis

In roomboter gebakken tongfilets met risotto en kaassaus €24,95

Kapiteinsmaal

Trio van vis met gebakken zalm, tongfilet en een spiesje van gebakken gamba’s €27,50

Uit de kombuis

Zacht gegaarde verse zalmfilet op wilde spinazie en een citroen hollandaisesaus €26,50

Vegetarisch gerechten

Geen vis, geen vlees

Risotto, aardappelmousseline, saus van Grana Padano,
groente en een bitterbal van Old Amsterdam  €23,50

Dimitri Special

TruffelPasta met knoflookolie, peper, ui, Grana Padano en groente chips €22,50

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, frisse salade  en mayonaise.

Desserts

Er geen chocola van kunnen maken

“Bombe” de kruidentuin op verrassende wijze gepresenteerd €8,95

Zomerkoninkje

Drie bollen sorbetijs met verse aardbeien en aardbeiensaus  €8,95

Afbrander

Crème brulee van vanille, aan tafel gebrand
met rietsuiker en vanille-roomijs €8,95

Coupe de Kruidentuin

3 bollen vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom €8,50

Proeverij

Proeverij van lekkernijen uit eigen keuken €9,95

Grand Dessert XL

Proeverij XL van lekkernijen uit eigen keuken (te bestellen vanaf 2 personen)  €11,95

Desserts keuze menu

Dame blanche met warme chocoladesaus
Crème brûlée van vanille en vanille ijs
Hangop van Griekse yoghurt met honing en noten
koffie, thee of cappuccino

info@bistrodekruidentuin.nl | 0546 631 210 | Vinckenweg 83 | 7678 TA Geesteren