Voorgerechten
Achter het net vissen
Oesters vers uit ons homarium (prijs per stuk) 3,9
Naturel met vinaigrette of lauwwarm met een Oosters sausje
Waar rook is, is vuur
Rundercarpaccio met basilicum crème, pijnboompitten, aceto balsamico en Old Amsterdam 14,9
Ook te bestellen als XXL carpaccio 22,9
Neusje van de zalm
Tartaar van gerookte zalm en sashimi van tonijn met een limoen-koriander crème 13,9
Beef Tataki
Dun gesneden runderbeef, lente-ui, sesam en teriyaki sojasaus 14,9
Japans grapje 😉
Verse sushirol Keuze uit :
• Gefrituurde ebi garnaal met oosterse mayonaise 14,9
• Geflambeerde verse zalm en komkommer 15,9
Als champignons uit de grond schieten
Gefrituurde champignons met frisse sla en knoflookmayonaise (5 st.) 11,9
Geheugen als een garnaal
Gamba’s (pil pil) gebakken in een pittige knoflook olie 13,9
Proeverij De Kruidentuin | Proeverij van voorgerechten
Rundercarpaccio, verse sushi, gefrituurde champignon
en een tomatensoep 16,9
Lik oe vingers
Van de houtskoolgrill gemarineerde en gegrilde spareribs 11,9
Soepen
In de soep laten lopen
Romige paprikasoep met een schuim van basilicum 8,9
Tranen met tuiten
Bourgondische uiensoep met een krokant kaasbroodje 7,9
Het zonnetje in huis
Licht gebonden pomodori tomatensoep met croutons van knoflook 7,9
Hoofdgerechten
Een goede draai
Tournedos ‘gegrilde biefstuk van de runderhaas’ Aardappelmousseline met eigen jus 34,9
Als het Kalf verdronken is
Gegrilde kalfs-entrecôte op aardappelmousseline,
kruidenjus en een bitterbal van truffel 29,9
Op de hooizolder
Van de “houtskool” gegrilde Lamsrack met een jus van knoflook en kruiden 34,9
Hoofdgerechten van de houtskoolgrill
Mixed Grill De Kruidentuin
Mixed grill van tournedos, spareribs en kalfs-entrecôte met pepersaus en kruidenboter 29,9
Entrecôte limousin
Twentse runder entrecote met pepersaus en kruidenboter 32,9
Haasje repje
Gegrilde varkenshaas met aardappelpuree en champignonroomsaus 23,9
De Krachtpatser
Runder t-bone van de grill met pepersaus en kruidenboter 34,9
Het bijltje erbij neergooien
Gegrilde kalfs Tomahawk steak met portjus en kruidenboter (ca 700 gr.) 42,9
Grillmaster USA
Voor de echte vleesliefhebber, Twentse rib-eye black angus met pepersaus en kruidenboter
Deze master heeft een oogappeltje van smaakvol vet 39,9
Fall of the bone
Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise 23,9
Ook te bestellen als XL Fall of the bone 27,9
Mixed Grill Kruidentuin Deluxe
Luxe mixed grill van tournedos, kalfslende en lamsrack met jus en kruidenboter 33,9
Oale boer’n hap
Krokant gebakken schnitzel in plantaardige olie met champignons, spek en ui 22,9
Als supplementen te bestellen
Gebakken aardappelen 3,9
Verse roerbakgroenten 3,9
Friet met truffelmayonaise en Grana Padano kaas 4,9
Bitterbal van truffel en truffelmayonaise (3 st.) 4,9
Al onze gerechten worden geserveerd met friet, mayonaise en warme groenten.
Visgerechten
Boter bij de vis
In roomboter gebakken tongscharfilet met risotto en kaassaus 26,9
Kapiteinsmaal
Trio van vis met gebakken zalm, tongscharfilet en een spiesje van gebakken gamba’s 28,9
Zo gezond als een vis
Verse kreeft uit ons homarium.
Naturel of gegrild met risotto en Hollandaisesaus 42,9
Uit de kombuis
Zacht gegaarde verse zalmfilet op wilde spinazie met citroen Hollandaisesaus 27,9
Vegetarisch gerechten
Geen vis, geen vlees
Risotto, aardappelmousseline, saus van Grana Padano, groente en een bitterbal van Old Amsterdam 24,9
Alex Special
Romige truffelpasta met spinazie, knoflook, Grana Padano en groente chips 23,9
Al onze gerechten worden geserveerd met friet, mayonaise en warme groenten.
Desserts
Er geen chocola van kunnen maken
“Bombe” de kruidentuin op verrassende wijze gepresenteerd 8,9
Afbrander
Crème brulee van vanille, aan tafel gebrand
met rietsuiker en vanille-roomijs 8,9
Coupe de Kruidentuin
Gemarineerde ananas in vanille met kokos en ananas ijs 9,5
Proeverij
Proeverij van lekkernijen uit eigen keuken 9,9
Chocolade verleiding
Souffle van pure chocolade met witte chocolade ijs
en krokante amandelen (minimale bereidingstijd: 10 minuten) 9,9
Grand Dessert XL
Proeverij XL van lekkernijen uit eigen keuken (te bestellen vanaf 2 personen) 11,9
Desserts keuze menu
Crème brûlée met vanille ijs
Dame blanche (vanille ijs met warme chocoladesaus)
Hangop van yoghurt met honing en noten
Koffie, thee of cappuccino