Voorgerechten

Waar rook is, is vuur

Rundercarpaccio met basilicum crème, aceto balsamico en Old Amsterdam. €12,75
Ook te bestellen als XXL carpaccio. €19,50

‘T Neusje van de zalm

Dun gesneden huisgemarineerde zalm (gravad lax), gefrituurde gamba’s en zoete mayonaise van mosterd en dille. €12,25

Oude koeien uit de sloot halen

Zacht gegaarde en dun gesneden Black Angus beef, gemengde sla en bitterballen van zwezerik en truffel. €12,95

Japans grapje 

Verse sushirol met avocado, geflambeerde zalm en sojasaus €12,50

vegatarisch Als champignons uit de grond schieten

Champignons in knoflook/kruidenroomsaus, gegratineerd met kaas uit de oven €9,95

Als een vis in het water

Gebakken gamba’s in pittige knoflook olie, tomaat en jalapeño pepers €11,50

Proeverij De Kruidentuin | Proeverij van voorgerechten

Carpaccio, huisgemarineerde zalm, champignon in knoflook roomsaus en een soepje €14,95

Lik oe vingers

Van de “houtskool” gemarineerde en gegrilde spareribs (500 gr.) €10,50
Als hoofgerecht meerpijs: €4,50

Soepen

Oma’s groentesoep

Rijkgevulde groentesoep met draadjesvlees €6,95

vegatarisch “T zonnetje in huis

Licht gebonden pomodori tomatensoep met een scheutje room (vegetarisch) €6,50

vegatarisch Tranen met tuiten

Bourgondische uiensoep met een krokant kaasbroodje €6,75

Hoofdgerechten

Een goede draai

Tournedos “Gegrilde Biefstuk van de runderhaas” (220 gr.) met gebakken champignons en jus van rode port €27,50

Het roer om

Lady tournedos “Gegrilde Biefstuk van de runderhaas” (180 gr.) met gebakken champignons en jus van rode port €25,50

Als het kalf verdronken is

Gegrilde Kalfs Entrecote op oosterse wijze, noodles, wok groenten en Japanse sesam-sojasaus €23,50

Koetjes en kalfjes

Gegrilde rosé kalfs ribeye met gefrituurde gamba’s en kruidenjus €24,50

Op de hooizolder

Van de “houtskool” gegrilde Lamsrack met een jus van knoflook,
tomaat en verse kruiden €29,50

Een veeg uit de pan krijgen

Stoofpotje van black angus sucade uit eigen jus met aardappel mousseline €24,50

Hoofdgerechten van de houtskoolgrill

Alle gekheid op een stokje

Aan een spies gegrilde varkenshaas, biefstuk, spek en malse kipfilet
geserveerd met kruidenboter en pepersaus. €23,50

Mixed grill de Kruidentuin

Luxe mixed grill van tournedos, jumbo garnaal en spareribs €25,50

Haasje repje

Gegrilde varkenshaas met champignonroomsaus €21,50

De krachtpatser

Runder t-bone met pepersaus en kruidenboter (550 gr.) €29,95

Oogje in ’t zeil

Gegrilde Hollandse runder ribeye met pepersaus (300 gr.)
Onze ribeye heeft een oogappeltje van smaakvol vet €26,50

Grillmaster

Voor de echte vleesliefhebber, Twentse ribeye black angus (300 gr.) met pepersaus en kruidenboter.
Ook deze master heeft een oogappeltje van smaakvol vet €32,50

Het bijltje erbij neergooien

Kalfs Tomahawk steak met gepofte aardappel, pepersaus en kruidenboter (750 gr.) €37,50

Fall of the bone

Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise (750 gr.) €19.90

Fall of the bone XL

Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise (1 KG.) €23,50

Oale boer’n hap

Krokant gebakken schnitzel in plantaardige olie met champignon, spek en ui €19,90

Als supplementen te bestellen

Bitterbal van zwezerik en truffel (3 st.) €4,95
Gefrituurde scampi’s (3 st.) €4,95
Black Tiger Jumbo Garnaal €5,95

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, warme groente en verse salade

Visgerechten

Het kapiteinsmaal

Proeverij van 3 vissoorten: kabeljauw met een kruidenkorst , gebakken scampi’s en zacht gegaarde zalmfilet €24,95

Oost west, thuis best

Gegrilde gamba´s op oosterse wijze, noodles, wok groenten en Japanse
sesam-sojasaus €23,50

Uit de kombuis

Zacht gegaarde zalm op huisgemaakte tagliatelle met romige kaas-saus €24,50

Surf en turf

Van de (houtskool) gegrilde tournedos (180 gr.) Met een black Tiger Jumbo Garnaal €30,50

vegatarischGeen vis geen vlees 

Huisgemaakte lasagne van verse pasta, tomatensaus en gegrilde courgette €19,50

vegatarisch Dimitri’s special 

Risotto, aardappel mousseline, saus van Grana Padano, groente en creme van wortel en kaneel €19,95

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, warme groente en salade.

Desserts

Er geen chocola van kunnen maken

“Bombe” de kruidentuin op verrassende wijze gepresenteerd €8,50

Yoghurt in de klompen hebben

Hangop van Griekse yoghurt met honing, gekarameliseerde
noten en romige yoghurt-ijs €7,75

Brûlée

Crème brulee van vanille, aan tafel gebrand
met rietsuiker en vanille-roomijs €7,95

Chocolade verleiding

Souffle van pure chocolade met witte chocolade ijs
en krokante amandelen (Minimale bereidingstijd: 10 minuten) €8,25

Coupe de Kruidentuin

Drie bollen sorbetijs met verse aardbeien en aardbeisaus

Proeverij

Proeverij van lekkernijen uit eigen keuken €8,95

Grand dessert XL

Grand dessert XL van lekkernijen uit eigen keuken
incl. chocolade bombe €9,95 p.p
Te bestellen vanaf 2 personen

info@bistrodekruidentuin.nl | 0546-631210 | Harderbergerweg 105 | 7678 VR Geesteren