Voorgerechten

Waar rook is, is vuur

Rundercarpaccio met basilicum crème, aceto balsamico en Old Amsterdam €12,75
Ook te bestellen als XXL carpaccio €19,50

Neusje van de zalm

Tartaar van huisgerookte zalm, mosterd dille dressing en gefrituurde garnalen €12,25

Oude koeien uit de sloot halen

Zacht gegaarde en dun gesneden Black Angus beef, gemengde sla en bitterballen van zwezerik en truffel €12,95

Japans grapje 😉

Keuze uit : Verse sushirol met komkommer en geflambeerde zalm of gefrituurde garnaal. €12,50

vegatarisch Als champignons uit de grond schieten

Krokant gefrituurde champignons met knoflookmayonaise  €10,50

Geheugen als een garnaal

Trio van gamba’s, pil pil, Oosterse wijze en in roomsaus €12,50

Proeverij De Kruidentuin | Proeverij van voorgerechten

Rundercarpaccio, verse sushi, krokant gefrituurde champignons en een soepje €14,95

Lik oe vingers

Van de “houtskoolgrill” gemarineerde en gegrilde spareribs (500 gr.) €11,50

Soepen

vegatarischVan alle markten thuis

Romige knoflooksoep met croutons van knoflook en kruidenolie €6,95

vegatarisch “T zonnetje in huis

Licht gebonden pomodori tomatensoep met een scheutje room €6,75

vegatarisch Tranen met tuiten

Bourgondische uiensoep met een krokant kaasbroodje €6,75

Hoofdgerechten

Een goede draai

Tournedos “Gegrilde Biefstuk van de runderhaas” (220 gr.) met gebakken ui, champignons en eigen jus €28,50
Ook te bestellen als XL (275 gr.) € 33,00

Het roer om

Lady tournedos “gegrilde biefstuk van de runderhaas” (180 gr.) met gebakken ui, champignons en eigen jus €25,50

Als het Kalf verdronken is

Gegrilde kalfs entrecôte op aardappelmousseline, ratatouille, kruidenjus en bitterbal van zwezerik en truffel €23,50

Koetjes en kalfjes

Gegrilde rosé kalfs rib-eye met gefrituurde gamba’s en kruidenjus €24,50

Op de hooizolder

Van de “houtskool” gegrilde Lamsrack met een jus van knoflook en kruiden €29,50

Een veeg uit de pan krijgen

Stoofpotje van black angus met aardappelmousseline applecompote €24,50

Surf en turf

Lady tournedos “gegrilde biefstuk van de runderhaas” (180 gr.) met een halve kreeft €39,50

Hoofdgerechten van de houtskoolgrill

Alle gekheid op een stokje

Aan een spies gegrilde varkenshaas, biefstuk, spek en malse kipfilet geserveerd met kruidenboter en pepersaus. €23,95

Mixed Grill De Kruidentuin

Luxe mixed grill van tournedos, spareribs en kalfsentrecôte €25,50

Oogje in ‘t Zeil

Gegrilde Hollandse runder ribeye met pepersaus (ca 300 gr.) €27,50
Onze rib-eye heeft een oogappeltje van smaakvol vet

Haasje repje

Gegrilde varkenshaas met champignonroomsaus €21,50

De Krachtpatser

Runder t-bone met pepersaus en kruidenboter (ca 550 gr.) €31,00

Grillmaster

Voor de echte vleesliefhebber, Twentse rib-eye black angus (ca 300 gr.) met pepersaus en kruidenboter.
Ook deze master heeft een oogappeltje van smaakvol vet €33,50

Het bijltje erbij neergooien

Kalfs tomahawk steak met gepofte aardappel, pepersaus en kruidenboter (ca 750 gr.) €37,50

Fall of the bone

Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise (ca 750 gr.) €20,50

Fall of the bone XL

Van de houtskoolgrill gemarineerde spareribs met aioli knoflookmayonaise (ca 1 KG.) €23,95

Oale boer’n hap

Krokant gebakken schnitzel in plantaardige olie met champignon, spek en ui €19,90

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, warme groenten en verse salade

Als supplementen te bestellen

Bitterbal van zwezerik en truffel (3 st.) €4,95
Gefrituurde scampi’s (3 st.) €4,95
Gegrilde halve kreeft €16,95

Visgerechten

Boter bij de vis

In roomboter gebakken tongfilets met risotto en kaassaus €22,50

Uit de kombuis

Zacht gegaarde verse zalmfilet op spinazie en romige kaassaus €24,50

Achter het net vissen   |   Proeverij van 3 vissoorten      

Proeverij van zalmfilet, gamba’s en tongfilet €24,95

Vegetarisch gerechten

Geen vis, geen vlees

Risotto, aardappelmousseline, saus van Grana Padano, groente en creme van wortel en kaneel  €19,95

Dimitri`s special

Verse pasta met truffel-roomsaus, rucola, groente en parmezaanse kaas €21,50

Al onze gerechten worden geserveerd met friet, warme groente en salade.

Desserts

Er geen chocola van kunnen maken

“Bombe” de kruidentuin op verrassende wijze gepresenteerd €8,50

Yoghurt in de klompen hebben

Hangop van Griekse yoghurt met honing, gekarameliseerde
noten en romige yoghurt-ijs €7,75

Afbrander

Crème brulee van vanille, aan tafel gebrand
met rietsuiker en vanille-roomijs €8,50

Chocolade verleiding (Bereidingstijd: 10 min.)

Warm chocoladetaartje met bourbon vanille-ijs €8,75

Op glad ijs begeven

3 bollen vanille-ijs met warme chocoladesaus €7,50

Proeverij

Proeverij van lekkernijen uit eigen keuken €8,95

Grand dessert XL

Grand dessert XL van lekkernijen uit eigen keuken
incl. mini chocolade bombe €9,95 p.p
Te bestellen vanaf 2 personen

Desserts keuze menu

Dame blanche met warme chocoladesaus (los te bestellen €6,95)
Crème brûlée van vanille en vanille ijs
Hangop van Griekse yoghurt met honing en noten

koffie, thee of cappuccino

info@bistrodekruidentuin.nl | 0546-631210 | Harderbergerweg 105 | 7678 VR Geesteren